preloader

Articole

Puntea dentară

Puntea dentară

Puntea dentară

In comparatie cu o proteza dentara care se poate scoate, puntea dentara este cimentata intre dintii naturali, sau intre implanturile din fata si din spatele dintelui lipsa. Acesti dinti de ancorare se numesc bonturi. Puntile dentare sunt de 3 feluri:

1. Puntea traditionala – Este cea mai folosita punte si este confectionata din portelan, sau portelan in combinatie cu metal.
2. Puntea cu extensie – Aceasta punte suporta puntea dintr-o singura parte. De obicei aceasta punte se foloseste in cazurile in care locatia dintelui lipsa nu este supusa la prea mult stres.
3. Puntea fixata cu rasini – Acest tip de punte este des intanlita in partea din fata a danturii, unde puterea de muscare este mai mare. Aceasta punte se realizeaza din material fuzionat cu metal, iar fixarea acestuia se face prin dintii invecinati, iar ca material de lipire se foloseste rasina.

Dintele care se inlocuieste poate fi confectionat din mai multe materiale, cum ar fi: aurul, aliaje, portelan sau o combinatie dintre acestea 3. Unele punti costa mai mult decat altele, de aceea este bine ca dvs. sa faceti un plan cu medicul stomatolog pentru a stabili care solutie este cea mai buna pentru dvs.

Procedura prin care treceti cand va puneti o punte dentara.

Este nevoie de minim 2 vizite la medicul dentist, iar la prima vizita, medicul stomatolog trebuie sa se asigure ca este indeajuns de mult spatiu intre dintii care urmeaza sa suporte puntea, pentru a intra o coroana dentara. Urmeaza pasul numarul doi, in care medicul ia masura pentru a stabili marimea si culoarea dintelui care trebuie inlocuit. Se implementeaza o punte dentara provizorie pentru a nu afecta gingia expusa pana la producerea dintelui propriuzis. La a doua programare, medicul dentist va indeparta puntea provizorie si va fixa puntea permanenta pe dintii dvs.

O punte poate tine cu pana la 10 ani, mai ales daca ingrijiti dantura zilnic. Trebuie sa tineti minte ca este nevoie de dinti sanatosi de jur imprejurul puntii, pentru ca aceasta sa poata ramane acolo cat mai mult timp. Daca aveti unul sau doi dinti lipsa, puntea dentara poate fi solutia ideala pentru aceasta problema, asa ca discutati cu medicul dentist pentru a afla mai multe detalii.

Write a Comment

Telefon
Adresă