preloader

Articole

Aţa dentară

Aţa dentară

Aţa dentară

Avem nevoie de aţa dentară?

Da! Scopul acesteia este de a indeparta placa bacteriana si resturile alimentare care se lipesc intre dinti si pe dinti,de pe gingii si controleaza respiratia urat mirositoare(halitoza). Ața dentară previne, printe altele, apariția parodontitei.

Tipuri de ata dentara:

  • din nylon (multifilament);
  • din PTFE (monofilament).

Cea din nylon poate fi cerata sau nu si poate avea diverse arome. Fiind compusa din mai multe fire de nailon se poate rupe sau desface usor in special in spatiile dentare inguste si in zonele ce prezinta retentivitati (carii, plombe debordante).

Ata PTFE aluneca mai usor intre dinti si nu se desface. Ambele tipuri, folosite corect sunt eficiente in indepartarea placii bacteriene si a resturilor alimentare.

Cum se foloseşte aţa dentară?

  1. Se ia o bucata de 20 centimetri de ata dentara,inconjurand capetele atei pe degetele din mijloc, lasand spatiu intre cele doi maini de 3-4 centimetri, controland miscarea atei cu degetul aratator.
  2. Se foloseste ata dentara intre dinti si gingii cu grija sa nu fie ranite.
  3. Nu se bruscheaza gingiile.
  4. Se foloseste cu miscari usoare de zig-zag, in fata si in spatele dintilor.

Medicii dentisti recomanda folosirea atei dentare o data pe zi, timp de trei minute netrebuind sa fie folosita la fel de des ca si periajul. De asemenea, utilizarea atei dentare nu depinde de un moment precis al zilei. Procesul in sine e mai important decat timpul in care se executa.

Write a Comment

Telefon
Adresă

Folosind formularul de mai jos vă puteţi face o programare la clinica Tinka Smile

    Numele complet *

    Email *

    Telefon *

    Informaţii suplimentare