preloader

Articole

Aparat ortodontic copii

Aparat ortodontic copii

Aparat ortodontic copii

O mare parte din copii se confrunta cu probleme ortodontice, astfel ca o evaluare a dentitiei este necesara inca de la varsta de 5 sau 6 ani. Desigur, chiar daca nu se poate interveni la aceasta varsta, medicul stomatolog va poate recomanda cateva tratamente preventive, ce ar putea ameliora problema. Care sunt principalele probleme intalnite la copii? In general, cei mici pot avea spatieri sau inghesuiri dentare, dinti proeminenti, probleme de crestere a maxilarelor, dar si dinti supranumerari . Toate aceste probleme pot avea cauze diverse, insa o mare parte sunt mostenite genetic de la parinti.

In cazul in care se identifica o astfel de problema, medicul ortodont va stabili ce fel de tratament este mai potrivit, precum si daca este necesar un aparat ortodontic copii. Neremediate, aceste probleme pot cauza mai tarziu afectiuni stomacale, pronuntie gresita, masticatie defectuoasa, carii, dar mai ales un aspect estetic neplacut. Prin urmare, este important sa mergeti cu cei mici la medicul otodont pana la varsta de 7 ani, pentru ca acesta sa poata descoperi din timp eventuale probleme ce pot fi tratate cu ajutorul aparatului ortodontic.

Cand este necesar un aparat ortodontic copii?

Cu exceptia vizitelor le medicul stomatolog, parintii nu isi pot da seama cu usurinta daca cei mici au o problema de natura ortodontica. De aceea, este important sa cereti ajutorul unui specialist in cazul in care observati una sau mai multe dintre aceste semne:

  • Sugerea degetelor (la copii mai mici)
  • Respiratie pe gura
  • Muscarea obrazului sau a palatului
  • Maxilarele si dintii nu sunt proportionale cu restul fetei
  • Maxilarul se misca sau produce sunete
  • Masticatie sau muscatura dificile
  • Lipsa contactului dintre dinti/contact anormal
  • Pierderea intarziata sau prea rapida a dintilor de lapte

aparat ortodontic copiiPrin urmare, este important ca orice parinte sa constientizeze importanta unui tratament ortodontic adecvat, nu numai din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere functional.
Desigur, si adolescentii sau adultii pot beneficia de aceste tratamente speciale, insa realizate in copilarie, efectele sunt resimtite mai rapid si au sanse de reusita foarte mari. De ce? In primul rand, dintii si maxilarele sunt in proces de crestere si dezvoltare, astfel ca medicul specialist poate ghida cu usurinta cresterea dintiilor si pozitionarea corecta a maxilarelor. De asemenea, perioada in care trebuie purtat un aparat ortodontic copii este mai scurta, rezultatele fiind vizibile mult mai repede.

 

Ce fel de aparat ortodontic copii sa alegeti?

 

Aceasta decizie apartine in totalitate medicului ortodont, care in urma unei analize amanuntite va stabili ce fel de aparat ortodontic copii este mai potrivit. Exista aparate mobile, aparate fixe si aparate ortopedice, fiecare dintre acestea fiind destinate anumitor afectiuni si varste. Zambetul copiilor trebuie sa fie frumos si sanatos, asa ca va invitam sa descoperiti mai multe despre necesitatea unui aparat ortodontic copii la Tinka Smile!

Facebook

Telefon
Adresă