preloader

Articole

Indicatii postextractionale

Indicatii postextractionale

Indicatii postextractionale

Tampoanele de protectie se mentin 1-2 ore postextractional. In acest timp se poate bea apa. Dupa indepartarea tampoanelor de protectie daca mai sangereaza alveola postextractionala se aplica o noua compresa intermaxilar la nivelul alveolei.

Cel putin 12 ore nu se clateste gura, pentru a nu mobiliza cheagul intraalveolar.

Timp de 24-48 ore se vor evita alimentele tari, consistente, care ar solicita masticatia intense, alimente fierbinti, care ar putea produce liza cheagului sau produce o vasodilatatie locala, urmata de declansarea unei hemoragii.

Se evita produsele lactate si acidulate.

Fumatorilor li se recomanda ca cel putin 24h sa intrerupa fumatul, pentru a permite vaselor (capilarelor) de la nivel gingival si celor de neoformatie sa creeze un flux normal de sange si a facilita creara unei gingii noi, si pentru a preveni miscarile obrazului sau ale limbii care ar putea mobilize cheagul intraalveolar.

Igiena orala se reia a doua zi evitandu-se atingerea plagii cu periuta de dinti.

Tratament antibiotic, antiinflamator se administreaza doar la indicatia medicului currant.

In extractiile laborioase sau interventiile chirurgicale de mica amploare din cavitatea bucala se recomanda aplicarea prisnitelor (prosop umed, rece) cutanat la nivelul interventiei.Prisnitele se tin 45 min cu 15 min pauza.

Postextractional este posibil ca bolnavul sa prezinte:

Dureri la nivelul la care s-a facut punctia anestezica, de obicei, acestea se remit dupa una sau doua zile.

Dureri la nivelul alveolei, care apar precoce in cazurile in care au ramas portiuni din peretii alveolari, septul interdentar sau septul interradicular descoperite, in contact cu mediul bucal. In cazul in care nu se produc ulterior complicatii de tip alveolita, durerile(jena dureroasa) persista 3-6 zile, pana cand portiunile de os descoperite se acopera cu tesut de granulatie.

 

Tinka Smile – Creating Beautiful Smiles…

 

Write a Comment

Facebook

Telefon
Adresă