preloader

Articole

Coroanele ceramice

Coroanele ceramice

Coroanele ceramice

Aceste tipuri de coroane cosmetice sunt confectionate in totalitate din ceramica. Acest lucru este in contrast cu alte tipuri de coroane, cum ar fi cele confectionate din portelan sau fuzionate cu metal sau cu aur. Caracteristica definitorie a acestor coroane este ca, acestea sunt realizate dintr-un material translucid care este atractiv si care se se imbina foarte bine cu restul dintilor, ceea ce inseamna ca rezulta o coroana de calitate care te poate tine multi ani. Coroanele ceramice sunt produse printr-un procedeu tehnologic numit CAD/CAM care se bazeaza pe un design 3D.

Avantajele coroanelor din ceramica

Coroana integral ceramica

Acest tip de coroana este pentru oamenii care au un spatiu limitat intre dinti pentru o coroana normala, sau pentru persoanele care vor sa aiba dinti cu o aparenta cat mai naturala. Acestea sunt realizate dintr-un material mai subtire, care duce la o coroana mai usoara. Materialul folosit este bio-compatibil, ceea ce inseamna ca nu este dur cu gingia, ba chiar o avantajeaza sa creasca pe langa coroana. Nu exista riscul unor alergii si nu exista riscul unei sensibilitati ridicate la rece, cald sau dulce.

Dezavantajele coroanelor din ceramica

Cu toate ca sunt numeroase avantaje ale acestor coroane, este bine sa cunoastem si dezavantajele, inainte de a opta pentru o coroana din ceramica.

Se pare ca exista un compromis intre estetica si durabilitate. Stim deja ca, coroanele ceramice arata estetic foarte bine, dar in schimb, au un minus in durabilitate in comparatie cu alte coroane confectionate din fier sau aur, ceea ce inseamna ca sunt mult mai des predispuse la crapare sau chiar spargere.

Producerea coroanelor ceramice este destul de costisitoare, acestea fiind produse de medici stomatologi specialisti din materiale speciale si intr-un mod la fel de special, ceea ce le mareste pretul de producere substantial.

Cum sunt puse coroanele ceramice?

Procedura fixarii unei coroane ceramice este la fel ca la oricare alt tip de coroana. Dentistul va remodela dintele care a mai ramas pentru a crea o platforma pentru coroana ceramica. Dintele va avea partea de sus in forma conica, pentru a permite coroanei sa se integreze perfect.

Dupa aceasta procedura, se ia un mulaj de pe dintele respectiv cu ajutorul unui chit dentar. Mulajul este trimis la un laborator specializat unde este folosit pentru a produce coroana din ceramica. Aceasta procedura de producere a coroanei poate dura intre 2 si 3 saptamani, de aceea medicul dentist iti va pune o coroana temporara.

Odata ce coroana este gata, va trebui sa faci o vizita medicului dentist pentru amplasarea acesteia in locul potrivit. Acest lucru implica aplicarea unui acid pe suprafata dintelui pentru o mai buna aderenta cu coroana din ceramica. Odata ce procedura de pregatire este terminata, se fixeaza coroana ceramica cu ajutorul unui ciment.

Pentru a avea grija de coroana ta, este nevoie sa o feresti de prea mult stres, cum ar fi sa nu mananci mancare tare pe ea sau sa incerci sa spargi samburi cu ajutorul coroanei.

 

Tinka Smile – Creating beautiful smiles…

Write a Comment

Telefon
Adresă