preloader

Articole

Apa de gură

Apa de gură

Apa de gură

Cei mai multi medici stomatologi au observat ca apa de gura are un beneficiu dublu in igiena cavitatii bucale. Cu toate acestea, apa de gura nu reprezinta un element necesar din regimul zilnic. Este suficient doar ata dentara si periajul

Periuta de dinti, pasta si ata dentara pot face diferente vizibile, insa nu tot timpul sunt suficiente aceste lucruri. Uneori, resturile alimentare si placa nu sunt eliminate in intregime, asadar apa de gura este un alt element cu ajutorul caruia igiena dentara este imbunatatita.

Apa de gură

Apa de gură

Folosirea unei ape de gura protejeaza cavitatea bucala, consolideaza smaltul dintilor si previne aparitia cariilor. Acest lichid concentrat are avantajul ca poate ajunge in unele locuri ale cavitatii bucale, unde periuta de dinti nu reuseste sa ajunga.

Tipuri de apa de gura:

  1. Apa de gura cosmetica – rolul acesteia este de a indeparta respiratia urat mirositoare, mascheaza mirosurile grele si lasa dintii curati. Aceasta insa, nu este eficienta, nereusind sa indeparteze placa bacteriana si nu protejeaza dintii impotriva cariilor dentare.
  2. Apa de gura antiseptica – reduce placa bacteriana si protejeaza dintii impotriva cariilor, nu doar mascheaza mirosul neplacut.
  3. Apa de gura cu fluorura – este indicata persoanele care prezinta o sensibilitate a danturii si carii.

Ce contine o apa de gura?

Cu toate ca, fiecare apa de gura este diferita in ceea ce priveste continutul, exista cateva elemente comune. Acestea sunt:

  • Apa: Este esentiala pentru a fluidifica celelalte ingrediente.
  • Alcoolul: Cantitatea de alcool inclusa in apa de gura nu trebuie sa va ingrijoreze atunci cand copiii vor folosi apa de gura. Important este sa nu o bea. Alcoolul este un ingredient important in apa de gura, acesta ajuta la eliminarea bacteriilor din gura.
  • Aromele: de obicei, se foloseste aroma de menta.
  • Culoare: prezenta vizuala este importanta.
  • Detergent: este vital pentru a elimina placa bacteriana si resturile alimentare.
  • Conservantii: au rolul de a mentine apa fara sa dezvolte bacteriile si alti microbi.
  • Fluor: acest element combate acizii care vor cauza degradarii dintilor.

Atentie!

Copiii pana la vasta de 7 ani nu vor folosi apele de gura care contin fluor!

Apele de gura antiseptice pot sa contina clorhexidina si sunt recomandate pentru respiratie neplacuta, afectiuni gingivale si infectii bucale. In plus, sunt benefice pentru persoanele care au efectuat o extractie.

Este recomandat a nu se folosi regulat apa de gura antiseptica, deoarece poate decolora dintii.

Write a Comment

Telefon
Adresă