preloader

Articole

Sinus lift

Sinus lift

Sinus lift

Sinus lift sau ridicarea membranei sinusale

Operatia de sinus lift reprezinta interventia chirurgicala prin care se doreste cresterea cantitatii de os in zona molarilor si premolarilor, adica in zona posterioara a maxilarului superior. Aceasta procedura chirurgicala aditiva are scopul de a pregati suportul osos pentru pozitionarea de unul sau mai multe implanturi dentare. In general, specialistii recurg la sinus lift atunci cand sinusul maxilar este marit sau coborat, ceea ce inseamna ca osul alveolar nu mai poate sustine un implant dentar.


Care sunt cauzele ce determina coborarea sau marirea sinusurilor maxilare? Cauzele sunt numeroase, astfel ca putem mentiona edentatiile vechi sau netratate, tulburarile genetice, inflamatiile de la nivelul sinusurilor maxilare, lipsa dintilor de la acest nivel din nastere, diverse traumatisme, dar si multe alte cauze. Asadar, odata efectuata procedura de sinus lift, implantul va putea fi introdus fara ca integritatea sinusului sa fie peric litata.
Inainte de operatie, este necesara o examinare atenta a conditiilor locale, precum si a starii generale a pacientului. In cazul in care exista afectiuni inflamatorii la nivelul sinusurilor sau alte afectiuni patologice, operatia va fi amanata pana la tratarea afectiunii. Care sunt riscurile unei astfel de interventii? Cel mai mare risc al acestei operatii il reprezinta perforarea membranei sinusului. In situatia in care acest lucru se poate intampla, se va administra un tratament corespunzator si se va lasa zona sa se vindece. Ulterior, se va putea interveni din nou.

sinus lift

Informatii generale despre sinus lift

Sinusurile sunt niste cavitati pline cu aer situate in spatele osului malar, adica deasupra dintilor din partea superioara. Din cauze prezentate mai sus, aceste sinusuri se maresc, iar maxilarul se subtiaza treptat, ceea ce impiedica efectuarea unui implant dentar. Prin interventia traditionala de sinus lift, medicul specialist ridica membrana sinusului si introduce sub aceasta materialul care va completa structura osoasa. In general, chirurgii apeleaza la chirurgia minim invaziva, astfel incat pacientul sa aiba de suferit cat mai putin, iar recuperarea sa fie cat mai usoara.
Pacientii isi revin foarte repede, acestia fiind capabili sa-si reia activitatea fara sa piarda mai mult de o zi. In urma interventiei poate sa apara o usoara inflamatie, insotita de un posibil disconfort la nivelul zonei in care s-a intervenit. Dupa cateva luni de la interventie, in planseul sinului se va forma un os nou, care va putea sustine implantul. Care sunt avantajele operatiei de sinus lift? Refacerea masei osoase fara operatii traumatice, recuperare usoara si foarte rapida, finalizarea tratamentului intr-un timp foarte scurt.

Afla mai multe despre sinus lift!

Cum puteti afla mai multe despre procedura de sinus lift? Echipa Tinka Smile va asteapta cu toate informatiile de care aveti nevoie, intrucat stomatologul este cel mai avizat pentru a va recomanda aceasta procedura. Tot atunci veti afla si avantajele, contraindicatiile si posibilele riscuri. Zambetul dumneavoastra poate fi din nou frumos si sanatos. Asadar, afla mai multe despre interventia de ridicare de sinus!

Write a Comment

Facebook

Telefon
Adresă