preloader

Articole

Implantologie

Implantologie

Implantologie

           Implantologia este  specialitatea chirurgicala a stomatologiei, care este dedicata inserarii implanturilor dentare.

Implanturile dentare sunt structuri realizate din titan dur, care se introduc fie maxilar, fie mandibular pentru a inlocuii radacinile dintilor lipsa. Acestea sunt de diferite formate si marimi si sunt o solutie sigura si permanenta de inlocuire a unuia sau a mai multor dinti lipsa si functioneaza ca si suport pentru coroane unice sau punti partiale sau totale, fixe sau mobile. Implanturile dentare pot fi introduse la orice varsta (atata timp cat perioada de crestere a luat sfarsit) si au o rata foarte mare de succes, de aproximativ 98%.

Cu ajutorul implanturilor dentare, pacientii nu mai trebuie sa utilizeze solutii incomode si inestetice (cum ar fi proteza mobila sustinuta numai prin membranele mucoase) si pot experimenta din nou confortul oferit de dintii naturali.

 Faze de tratamentimplanto

Dupa un examen clinic riguros, completat in mod corespunzator cu examene radiologice, se poate elabora un plan de tratament individual pentru fiecare pacient.

Desi este posibil sa varieze de la pacient la pacient planul de tratament cuprinde etape comune in toate cazurile: planificarea interventiei, interventia propriu-zisa, perioada de osteointegrare, reabilitarea si intretinerea protetica.

Avantajele implanturilor dentare includ:

– mentinerea structurii osoase si esteticii faciale, care se pierd o data cu lipsa dintilor;

– refacerea capacitatii masticatorii si posibilitatea de a manca fara impedimentele inerente de a nu avea dinti naturali;

– mentinerea integritatii dintilor invecinati, deoarece acestia nu sunt afectati, asa cum se intampla in cazul puntilor dentare;

– imbunatatirea substantiala a increderii si securitatii oferite de dintii naturali, asigurand o mai buna stima de sine pacientului.

Tinka Smile – Creating beautiful smiles…

Write a Comment

Facebook

Telefon
Adresă