preloader

Articole

Ortodontie

Ortodontie

Ortodontie

         Ortodontia a fost definita ca acea ramura a stomatologiei care se ocupa de cresterea fetei, dezvoltarea danturii si prevenirea si corectia anomaliilor ocluzale. Scopurile ortodontiei sunt in principal estetice si functionale.

Cauzele functionale ale tratamentului includ: ocluzia dentara inversa sau incrucisata, overbite traumatic adanc (overbite – suprapunerea incisivilor in plan vertical), overjet marit (distanta marita, in plan orizontal, intre incisivii superiori si cei inferiori) si vestibularizarea unui incisiv inferior, malpozitii ale dintilor.Impactul anomaliilor minore si necesitatiile care apar ca urmare a acestora sunt insa influentate si de factori sociali si culturali.

Este important ca pacientul sa realizeze ca tratamentul ortodontic are dezavantajele sale.

aparat dentar

Chiar si cu o buna igiena orala tot va aparea o mica pierdere a legaturii periodontale si resorbtia radacinii, iar acest lucru, la pacientul susceptibil, poate capata o importanta majora. In cazul unei igiene orale deficitare pot aparea

pierderi masive ale legaturilor periodontale si decalcifiere. Din aceste motive beneficiul potential pentru pacient trebuie sa contrabalanseze aceste dezavantaje.

Tinka Smile – Creating beautiful smiles…

Write a Comment

Telefon
Adresă

Folosind formularul de mai jos vă puteţi face o programare la clinica Tinka Smile

    Numele complet *

    Email *

    Telefon *

    Informaţii suplimentare