preloader

Articole

Edem post operator

Edem post operator

Edem post operator

Edem post operator

Edemul postoperator constituie o reactie tisulara datorata traumatismului, acumularii de lichid in spatial interstitial si obstructiei limpaticelor ce asigura drenajul zonei pe care s-a intervenit chirurgical.

Edemul este cu atat mai mare cu cat plaga este mai importanta.De asemenea, este in functie si de cantitatea de tesut conjunctiv interesat. Astfel o plaga din gingia fixa va fi urmata de un edem neinsemnat, deoarece tesutul conjunctiv de la acest nivel este minim, spre deosebire de plagile buzei, planseului bucal sau obrazului, care sunt urmate de edeme adeseori impresionante ca dimensiune.

Prevenirea edemului poate fi realizata reducand la maximum zonele in care exista un tesut conjunctiv bogat.

Aplicarea de prisnite, usor compresive, s-ar parea ca contribuie la diminuarea edemului postoperator. Administrarea de antiinflamatoare steroidiene nu este indicata, ea favorizand aparitia de reactii secundare nedorite. Este de preferat administrarea de substante antiinflamatoare nesteroidiene, unele dintre ele avand si actiune analgezica.

 

Tinka Smile – Creating Beautiful Smiles…

2 Comments

 1. anisoara

  am avut o masea cu probleme adinca infectie am luat antibiotice si la o saptamana dupa ce am terminat antibioticile m-a operat un medic . la doua zile mi sa umplat obrazulacum i-au din nou antibiotice si merg in fiecare si la doctor de imi dezinfecteaza gingia. ve rog sa-mi spuneti ce tratament e mai bun ca sunt deja ingrijorata. va multumesc.

  2 septembrie 2014 at 12:50 Reply
  1. Tinka Smile

   Buna ziua,
   Edemul post-operator este normal sa dureze intre 24 – 72h. Maximum de edematiat si tumefiat poate sa fie la 48h. Tratamentul cu antibiotice si antiinflamatoare este indicat in astfel de cazuri. Post rezectie apicala sau chiuretaj apical este indicat tratamentul cu antibiotice si antiinflamatoare. Nu inteleg insa de ce dezinfectati gingia… Cel mai corect este sa veniti in clinica pentru o consultatie de specialitate si sa stabilim exact cauza (de obicei pacientii nu stiu exact ce tratamente li s-au efectuat si in consecinta nici explicatia lor nu este intotdeauna cea mai exacta). Din acest motiv cel mai bine este sa va informeze medicul curant asupra tratamentelor efectuate si ce se asteapta de la ele.
   Pentru alte nelamuriri va asteptam la o consultatie! Puteti sa va faceti o programare online sau telefonic.
   CU stima, Echipa Tinka Smile

   2 septembrie 2014 at 13:50

Write a Comment

Telefon
Adresă