preloader

Articole

Pedodontie

Pedodontie

Pedodontie

          Pedodontia sau stomatologia pediatrica este o specialitate medicala ce se detaseaza de stomatologia generala prin obiectul, continutul si metodele ei de diagnostic si tratament. Diagnosticul si tratamentul afectiunilor buco-dentare la copii, caria dentara, traumatismele dento-maxilare prezinta particularitatile lor, desi o parte din aceste afectiuni si tehnica remedierii lor se aseamana cu cele de la adult.

dinti de lapte

 

Prin continut, stomatologia pediatrica cuprinde studiul tuturor afectiunilor oro-maxilo-faciale, care se intalnesc si la adult, cu deosebire ca simptomatologia, evolutia si terapia acestor afectiuni difera mult la copii datorita unei receptivitati si reactivitati deosebite a tesuturilor si organelor la varsta dezvoltarii.

Tocmai aceasta reactivitate particulara a copiilor ne obliga sa diferentiem stomatologia pediatrica de celelalte discipline stomatologice.

Munca in echipa, cu medie de inalta calificare si cu bogata experienta asigura o asistenta eficienta. Pregatirea cadrelor medicale in psihologia copilului si a metodelor de convingere, ambientul placut si relaxat al cabinetului unde se desfasoara actul medical sunt principalii factori de reusita in pedodontie.

 

Tinka Smile – Creating beautiful smiles…

Write a Comment

Telefon
Adresă

Folosind formularul de mai jos vă puteţi face o programare la clinica Tinka Smile

    Numele complet *

    Email *

    Telefon *

    Informaţii suplimentare