preloader

Implant dentar cazut

Implant dentar cazut

DWQA QuestionsCategorie: ÎntrebăriImplant dentar cazut
Tinka Smile Echipa asked 5 ani ago

Am pus un implant dentar acum 4 luni intr-un cabinet stomatologic si astazi am fost sa imi puna un capac pentru vindecarea gingiei. Spre surprinderea mea cand medicul a dessurubat ceva acolo, a iesit implantul din os. Ce se poate face? si daca puteti sa imi spuneti care a fost cauza. Multumes

Tinka Smile Echipa replied 5 ani ago

Buna ziua,
Aici avem o problema a osteointegrarii implantului. In unele cazuri implantul inserat nu face corp comun cu osul inconjurator si este expulzat. Exista in unele studii de specialitate un procentaj de 1-5% in care implantele dentare nu se osteointegreaza. Exista o multitudine de cauze atat locale cat si generale. Nu exista o reteta unica si sigura de succes.
Pentru a va raspunde la intrebare mi-ar trebui mai multe detalii: -daca implantul a fost inserat imediat post-extractional, daca s-a facut incarcarea lui imediata, daca s-a facut cu augmentare osoasa etc. In general daca situatia clinica este favorabila se poate insera un alt implant cu diametrul mai mare la 3-4 luni. Daca terenul este nefavorabil se poate augmenta defectul osos si re-inserare a unui nou implant la 6 luni.
Cu stima, Dr.Cerbanic Vasile

Telefon
Adresă

Folosind formularul de mai jos vă puteţi face o programare la clinica Tinka Smile

    Numele complet *

    Email *

    Telefon *

    Informaţii suplimentare